Mistä lisää taitoluistelijoita? – KeuPa HT toivoo lajin pariin uusia harrastajia

7.9.2018

Marika Pölkki ja Eira Riihimäki pohtivat, kuinka saada uusia taitoluistelijoita Keuruun jäähalliin. (Kuva: Markku Piilemä)
Marika Pölkki ja Eira Riihimäki pohtivat, kuinka saada uusia taitoluistelijoita Keuruun jäähalliin. (Kuva: Markku Piilemä)

Markku Piilemä

Keuruun jäähallissa on alkamassa taitoluisteluharjoitukset tiistaina iltapäivällä.

Alkuverryttelyn jälkeen valmentaja Marika Pölkin vetämissä jääharjoituksissa olisi tilaa runsaslukuisammallekin harrastajajoukolle. KeuPa HT:llä on tarjota taitoluistelijoille ammattimaista valmennusta, mutta harrastajamäärän väheneminen uhkaa valmennuksen jatkumista.

–Kun jäämaksut ja valmennus kustannetaan yhä pienemmän harrastajamäärän kesken, maksut uhkaavat nousta korkeiksi. Toistaiseksi meidän maksumme ovat esimerkiksi isojen kaupunkien taitoluisteluseurojen maksuihin verrattuna kilpailukykyiset, sanoo KeuPa HT Taitoluistelijoiden aktiivinen puuhanainen Eira Riihimäki.

Tällä hetkellä Pölkki kulkee Jyväskylästä Keuruulla valmentamassa neljä kertaa viikossa. Harjoituksiin kuuluvat sekä oheisharjoitukset sekä jääharjoitus. Yksi harjoituskerta kestää kolmisen tuntia, jonka päälle tulevat vielä Pölkin kaksi matkustustuntia.
 

Turvallinen ympäristö harjoitella

KeuPa HT:n riveissä neljässä taitoryhmässä, Tulppi, Ritti, K1 ja K2, harjoittelee 18 taitoluistelijaa, joiden lisäksi harjoituksia pidetään myös luistelukoululaisille.

–Olemme perustaneet harrasteryhmän, jonne voi tulla luistelemaan ilman kilpailutavoitteita. Sen avulla toivomme saavamme seuran toimintaan henkilöitä, Riihimäki kertoo.

Harjoituksissa opitaan uusia taitoja leikin varjolla. Myös yhteisharjoitusten iloinen ilmapiiri on Pölkille tärkeä arvo.

–Kun oppiminen tapahtuu turvallisessa ja positiivisessa ympäristössä, harrastaja uskaltaa yrittää rohkeammin. Seuran harjoituksissa on innokkaita ja motivoituneita taitoluistelijoita, Pölkki iloitsee.

Monen muun lajin tavoin Keuruulla nuorista kilpailee useat harrastukset. Riihimäen mukaan ei ole kovinkaan harvinaista, että alakouluikäisellä koululaisella riittää harrastuksia jokaiselle arki-illalle. Yksi mahdollisuus oli lähteä viemään taitoluistelua naapurikuntiin ja saada sieltä lisää harrastajia seuran toimintaan.

Taitoluistelijat keräävät varoja talkootyöllä ja kahdesti vuodessa järjestettävällä kilpailussa.

–Maksuja riittää ja jatkuva huoli rahojen riittämisestä ei anna rauhaa. Taloustilanne tasoittuisi, jos saisimme lisää harrastajia, minkä ansiosta saisimme pidettyä taitoluisteluvalmennuksen Keuruulla tulevaisuudessakin, Riihimäki pohtii.

Kopioitu suoraan Suur-Keuruun verkkolehdestä:
https://www.suurkeuruu.fi/urheilu/mista-lisaa-taitoluistelijoita-keupa-ht-toivoo-lajin-pariin-uusia-harrastajia-201182346/