Tekemistä ilman tulostavoitteita – Caruna Easy Hockey tuo jääkiekon kaikille

10.1.2018

Kuvan ottanut: Toni Panula
Kuvan ottanut: Toni Panula

Caruna Easy Hockey on suunnattu niille pelaajille, joilla ei ole mahdollisuutta säännölliseen harjoitteluun. Toiminta on avointa kaikille 10-17 -lapsille ja nuorille.

Keuruulla on tarjolla matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille, kun Caruna Easy Hockey -kausi alkaa Keuruulta tammikuussa 2018.

Tiukka harjoitteluaikataulu ja kova kilpailu voivat helposti viedä ilon lasten ja nuorten harrastamisesta. Myös taloudelliset syyt estävät monia harrastamasta. Näihin haasteisiin vastaa Caruna Easy Hockey, joka mahdollistaa rennon ja helpon jääkiekon harrastamisen lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Keuruulla Caruna Easy Hockey -harrastekiekkoa ovat tervetulleita pelaamaan kaikki 10–17 -vuotiaat lapset ja nuoret.

Jääkiekko on yksi suomalaisten ehdottomista lempilajeista. Paikallisseurat mahdollistavat lajin harrastamisen, ja nuorten lätkälupausten kasvattaminen ammattilaisiksi on yksi seurojen tärkeimmistä tehtävistä. Kaikki jääkiekosta kiinnostuneet lapset ja nuoret eivät kuitenkaan tähtää huipulle tai halua harjoitella pelkästään jääkiekkoa. Osa harrastajista haluaa vain pelata ilman paineita. Caruna Easy Hockey vastaa tähän tarpeeseen.

–Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden pelata jääkiekkoa. Caruna Easy Hockey -toimintaan voivat tulla mukaan kaikki yli 10-vuotiaat lapset ja nuoret, jotka tykkäävät pelata kiekkoa, mutta joilla ei ole aikaa tai mahdollisuuksia käydä treeneissä useita kertoja viikossa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Varusteiksi riittävät luistimet, maila, kaulasuoja ja ristikollinen kypärä, Ismo Rukkila KeuPa HT:stä kertoo.

Caruna Easy Hockeyn kausi käynnistyy Keuruulla tammikuun aikana, ja toimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden. Harjoituksia järjestetään keskimäärin kerran viikossa. Pääpaino on aina pelaamisella. Harjoitusten muu sisältö riippuu osallistujien taitotasosta ja vaihtelee seuroittain.

–Tästä alkaa toinen Caruna Easy Hockey -kausi Keuruulla. Lähdimme mukaan heti toiminnan käynnistyttyä viime vuonna ja vastaanotto oli erinomainen. Ensimmäisellä kaudella harjoituksiin osallistui kymmenisen innokasta 12–15 -vuotiasta nuorta. Pelaamisen riemua on aina ilo seurata kaukalossa, Rukkila jatkaa.

Tähän mennessä kauden 2017–18 Caruna Easy Hockey -toimintaan on ilmoittautunut 47 seuraa.