Lasten perusta luistelulle

1.12.2017Keuruun Luistelukoulu on perustettu jo monta vuotta sitten, mutta viime vuonna luistelukoulusta tuli POPPI-luistelukoulu. Nimi POPPI tulee Keuruun POP Pankin ja KeuPa HT:n yhteistyön johdosta.

POPPI- luistelunkoulun tarkoituksena on opettaa kaikenikäisille luistelunperusteet, esimerkiksi miten kaatua, polven käyttöä, miltä jää tuntuu, miltä terät tuntuvat jalkojen alla ja se myös valmistaa tulevaan. Kaikki opit käydään leikin kautta ja iloisella mielellä. Se on hyvä perusta taitoluistelulle päästäkseen Tulppi tai Ritti -ryhmiin ja jääkiekon puolella pelaamaan Leijona-kiekkokoulun, tai vain parantaakseen omaa luistelutaitoaan. Luistelukouluun voi tulla kaikenikäiset ja kaiken tasoiset luistelijat. POPPI- Luistelukoulussa toimii avustajina vanhempia taitoluistelijoita. Harjoituksia on kerran viikossa. Luistelukouluun tarvitsee vain kypärän, luistimet, toppavaatteet ja hyvää mieltä.

- Luisteleminen on tärkeä taito jokaiselle ja se on helpompi opetella heti lapsena. Kutsun jokaisen lapsen oppimaan uusia asioita jäälle, kertoo seuran toiminnanjohtaja Ismo Rukkila

Haastattelimme valmentajaa Marika Pölkkiä, joka kertoi, että vanhemmat ovat isossa roolissa esimerkiksi lasten luistinten laitossa, kuljetuksissa, kannustamisessa ja kustantamisessa. Hän kertoi olevansa toista kautta Keuruulla, mutta on toiminut yhteensä 12 vuotta luisteluvalmentajana. Valmentaja toivoisi, että toiminta olisi suurempaa. Muuten valmentaja on ollut tyytyväinen toimintaan ja lapset ovat kehittyneet silmissä.
 

Petra Kajosmäki, Juuli Pitkänen