Pelaajamäärän ottelussa täytyy vastata ottelupöytäkirjaa

20.2.2017

Tiedoksi valmentajille ja joukkueenjohtajille:

Loppukauden ajan erotuomarit ohjeistetaan tarkistamaan jokaisessa B-D2 nuorten ottelussa pelaajamäärän kummassakin joukkueessa. Pelaajamäärä pelaajapenkillä on oltava sama kuin ottelupöytäkirjassa. Syy tarkistuksiin on se että nykyisissä kilpailusäännöissä on useita kohtia joissa edustusoikeus lopputurnauksiin/pudotuspeleihin määräytyy pelattujen otteluiden perusteella. Näin varmistetaan ettei sääntöjä yritetä kiertää.

Ottelun alussa tuomaristo tarkistaa ptk:sta pelaajien lukumäärän. Mikäli lukumäärä ei täsmää, menee tuomaristo ko. joukkueen valmennuksen luokse kysymään kuka pelaaja poistetaan ptk:sta. Valmennuksen ilmoitettua poistettavan(t) pelaajan(t), tuomari ilmoittaa tiedon tulospalvelutoimitsijalle, joka suorittaa poistamisen.

Tuomariston on tehtävä raportti sarjan järjestäjälle (ei kurinpitäjälle). Raportista on käytävä ilmi kokonpanosta poistetun pelaajan nimi. Mikäli on aiheellista epäillä tapahtunutta tarkoitukselliseksi, sarjan järjestäjä siirtää tapauksen kurinpitokäsittelyyn kurinpitovaliokunnalle.