Jääkiekon harrastamiseen tukea vähävaraisille perheille

20.5.2016

JÄÄKIEKKOLIITON TUKI VÄHÄVARAISILLE PERHEILLE HAETTAVANA

Jääkiekkoliitolle osoitettu vuosittain toistuva uusi miljoonalahjoitus kasvattaa merkittävästi vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden tukemista. Tuki ulottuu jatkossa kiekkokouluikäisistä B-junioreihin ja tuettavien määrä kasvaa aiemmasta reilusta 400 juniorista lähes 1500 junioriin vuodessa.

- Yhä useammalla perheellä on vaikeuksia taloutensa kanssa ja miljoonan euron vuosittain toistuva lahjoitus vähävaraisille perheille on huima ele, josta hyötyy koko suomalainen juniorikiekkoilu. Lahjoittajana alkuvaiheessa toimiva Mika Anttosen omistama Keele Oy on tiiviisti mukana prosessin seurannassa: rahan jakaminen ei ole automaatio vaan tuen piiriin päästäkseen hakijoiden seuroilta edellytetään toimenpiteitä, jotka tukevat suomalaisen jääkiekon strategiassa määriteltyjä tavoitteita, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Tukien hakeminen tapahtuu kahdessa aallossa. Nyt haettavaksi tulevat ikäluokkia D-B koskevat tuet, jotka rahoitetaan uuden lahjoituksen kautta. Kriteerinä tukien saamiselle on hakijan oma motivaatio, lisäksi seuran tulee osoittaa omat toimensa vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi. Hakemuksiin tulee liittää mukaan myös hakijan viimeisin koulutodistus. Päätökset tukien maksamisesta tehdään ennen juhannusta ja maksut suoritetaan alkusyksystä, kun tiedetään että tukien saajat jatkavat lajin harrastamista. Hakuaika on 13.4.-27.5.2016.

Jääkiekkoliiton tukisummat ikäluokittain:
B-juniorit 1400 €
C-juniorit 1000 €
D-juniorit 650 €

Lisätietoja asiasta jääkiekkoliiton sivuiltahttp://www.leijonat.fi/info/tuet

Lisätietoja seuramme toiminnanjohtajalta. Tieto tuen tarpeesta on ilmoitettava viim. 22.5.2016 mennessä allekirjoittaneelle.

Ismo Rukkila
keupaht.toimisto@gmail.com