D1-02: KeuPa HT vs. Hela-Kiekko 10-1 (2-0, 4-1, 4-0)

28.3.2016

Jatkosarjan viimeisessä ottelussa KeuPa HT:n D1 joukkue kohtasi Hela-Kiekon Kauhavalta. Edellinen ottelu Kauhavalla oli päättynyt KeuPa:n osalta piste menetykseen, joka oli ainoa tähän astisessa sarjassa. KeuPa lähti otteluun hyvin latautuneena ja valmistautuneena.

Avauserä oli KeuPa:n hallintaa, vierailijan pysyessä pelissä mukana lähinnä maalivahti Juho Ristaniemen ansiosta, jolle kertyi avauserässä peräti 19 torjuntaa. KeuPa:n Tuomo Viitanen torjui erässä ainoastaan 4 kertaa. Maalinteon aloitti ajassa 8.58 Ville Nieminen, joka Eemeli Virran ja Daniel Auvisen esityön jälkeen siirsi kiekon He-Ki maaliin. Ennen erän puoltaväliä He-Ki sai jäähyn, jonka KeuPa käytti heti hyödykseen. Ylivoimamaalin tekijänä Roni Rantakömi. Syöttäjinä maalissa oli Roni Kuusikko ja Roni Jauhiainen. Enempää maaleja ei avauserässä nähty. Erätauolle siirryttiin siis lukemissa 2-0.

Toinen erä oli vielä selvemmin isäntäjoukkueen hallintaa. Kiekko liikkui välillä näyttävästi mieheltä toiselle ja nyt myös tuloksellisesti. Roni Rantakömin toisella ylivoimamaalilla joukkue meni 3-0 johtoon (Syöttäjinä Roni Kuusikko ja Ville Nieminen) ja Valtteri Aliranta (Daniel Auvinen syöttäjänä) siirsi ajassa 28.29 joukkueen jo 4-0 johtoon. Virran Eemelin ylivoimamaalilla joukkue hankkiutui 5-0 lukemiin (Syöttäjänä Daniel Auvinen) ja Roni Rantakömin (Nieminen - Kuusikko) hattutempulla 6-0 numeroihin. He-Ki pääsi erässä myös maalin makuun, kun ajassa 35.27 joukkue kavensi lukemiksi 6-1. Torjunnat erässä; Viitanen 2, Ristaniemi 11, kertoo paljon siitä, että kummassako päässä peliä pelattiin.

Kolmas erä oli pelailua puolin jos toisin. KeuPa ei He-Ki:ä maalintekopaikoille päästänyt, mutta itse kasvatti johtoaan tasaiseen tahtiin. Paanasen Mico onnistui maalinteossa heti erän alkupuoliskolla. Erän puolivälissä oli jälleen yhden erikoismaalin aika, kun Roni Rantakömi (Syöttäjänä Kuusikko) teki alivoimalla joukkueen kahdeksannen maalin. Kaksi seuraavaakin maalia olivat erikoistilanne maaleja, nyt ylivoimalla tehtyjä. Maalintekijöinä Samuli Peltola (Jauhiainen - Rantakömi) ja Roni Jauhiainen (Kuusikko - Rantakömi). Erän lopussa nähtiin valitettava taklaustilanne, mistä tuomiona oli He-Ki pelaajan ulosajo. Onneksi mitään vakavempaa loukkaantumista ei tilanteessa kuitenkaan sattunut. Loppusummerin soidessa taululla komeili varsin selvät 10-1 (2-0, 4-1, 4-0) lukemat. Avauskierroksen pistemenetys sai arvoisensa kuittauksensa. Viitasen Tuomolle kertyi päätöseerässä torjuntoja 5 ja Ristaniemelle 14.

Jatkosarja on nyt kiekkoiltu loppuun kaikkien joukkueiden osalta. Tulevana viikonloppuna (La. 2.4) neljä (4) parhaiten sijoittunutta joukkuetta ratkovat aluemitalien kohtalot Keuruulla pelattavassa lopputurnauksessa. Otteluparit ovat (Klo 10.00) KeuPa HT vs. APV (Alavus) ja (Klo 12.30) Hermes (Kokkola) vs. Virkiä (Lapua). Voitolla loppuotteluun ja otteluparien häviäjät pronssiotteluun.

Tervetuloa seuraamaan Kesskimaan alueen D1 lopputurnausta ensi viikonloppuna!!!!!!

Ottelun tapahtumat:

Ottelun tilastot: