D1-02: KeuPa HT vs. JyP (Jyväskylä) 8-6 (4-1, 4-3, 0-2)

25.3.2016

D1-joukkueen pääsiäisen vieton aloitti Keski-Suomen herruus ottelua JyP:a vastaan. JyP lähti otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, KeuPa:n antaessa tasoitusta sairastelujen muodossa. Tiedossa oli siis mielenkiintoinen ottelu.

Avauserä ei ehtinyt vanheta kun 12 s. kun KeuPa siirtyi Mico Paanasen maalilla 1-0 johtoon. Maalia edelsi JyP puolustuksen totaali nukahtaminen omalla siniviivalla. Maalin jälkeen JyP otti kuitenkin ehkä hiukan yllättäen otetta pelistä, KeuPa:n jäädessä hiukan ihmettelemään omaa salama alkua. JyP ei kuitenkaan tasoitusmaalia kyennyt tekemään hyvästä painostuksesta huolimatta. Pelikellon näyttäessä aikaa 7.50 iski KeuPa toistamiseen JyP verkkoon kiekon. Nyt maalintekijänä toimi Roni Kuusikko, Markus Jutilan läpiajon päätteeksi. Maalin jälkeen peli kääntyi entistä enemmän KeuPa:n suuntaan. Erän loppupuolella Ville Nieminen vei joukkueen 3-0 johtoon ja Jaakko Kytölän maalilla jo 4-0 johtoon. Jaakon maaliin esityön teki Roni Kuusikko. Erätauolle siirryttiin ehkä hiukan yllättäinkin KeuPa:n johdossa maalein 4-1. Avauserässä torjuntoja KeuPa:n Tuomo Viitasella 9 ja JyP:n Elias Korpelalla 8.

Toinen erä alkoi vahvalla KeuPa painostuksella. Erä ehti vanheta 1.09 kun Ville Nieminen vei Roni Kuusikon esityön jälkeen KeuPa:n 5-1 johtoon. Pelikellon näyttäessä aikaa 22.13 iski Roni Kuusikko joukkueen jo 6-1 johtoon.Maalin jälkeen kaikki odotti lopullista niittiä ottelulle, mutta JyP joukkue kuitenkin taisteli hienosti kaventaen ottelua ajassa 27.10 lukemiin 6-2. Toisen erän loppupuoli oli vauhdikasta pelailua puoli jos toisin. KeuPa:n puolelta maalinteossa onnistui vielä Roni Jauhiainen kaksi kertaa, JyP:n onnistuessa niin ikään kahdesti maalinteossa. Samuli Peltola kirjautti Jauhiaisen maaleihin syöttöpisteet itselleen ja Roni Kuusikko jälkimmäiseen. Erätauolle poistuttiin lukemissa 8-4. Viitasen Tuomolle tojuntoja erässä 5 ja Eevertti Lampiselle 5. JyP maalivahdit puuttuivat peliin yhteensä 5 kertaa.

Päätöserässä joukkueiden pelaajamäärä ero alkoi näkyä. JyP joukkue jaksoi paremmin painaa 15 pelaajalla, kun KeuPa 12 pelaajalla alkoi selvästi väsyä kiivaassa pelivauhdissa. Väsymyksen myötä virheiden määrä myös kasvoi. KeuPa:n onneksi väsy ei kuitenkaan liikaa ottanut valtaa erässä. Maalinteossa erässä onnistui ainostaan JyP, kun joukkue ajassa 46.34 ja 51.57 kavensi ottelua. Tämän lähemmäs joukkue ei KeuPa:a päässyt, sillä loppusummerin soidessa taululla komeili lukemat 8-6 (4-1, 4-3, 0-2). Voitto tiesi samalla sitä, että Keski-Suomen herruus tässä ikäluokassa on nyt KeuPa HT:n hallussa. Päätöserässä Eevertti Lampinen puuttui peliin 15 kertaa ja JyP:n Jerri Niinijärvi 7 kertaa.

-Kokonaisuutena tosi hyvä peli meiltä, joka pelaaja laittoi itsensä hienosti likoon. Tulos näkyy nyt suoraa tulostaululla. Ylpeitä ollaan pojista, hienoa peliä “jätkiltä”. Paljon poissaoloja, mutta se ei meitä haitannut. Nöyrästi, muttei nöyristellen mennään eteenpäin. Sunnuntaina harjoitellaan jälleen ja palataan voittopelin jälkeen arkeen nöyränä. Maanantaina seuraava iso koitos, kun jatkosarjan viimeisessä ottelussa kohdataan He-Ki, joukkue joka vei meiltä viimeksi pisteen Kauhavalla hyvällä pelillä; sanaili joukkueen valmennus voitetun ottelun jälkeen.

KeuPa joukkueen pistemiehet JyP ottelussa: Roni Kuusikko 2+3, Ville Nieminen 2+0, Roni Jauhiainen 2+0, Samuli Peltola 0+2, Mico Paananen 1+0, Jaakko Kytölä 1+0, Markus Jutila 0+1.

KeuPa D1 joukkueen seuraava sarjaottelu pelataan Ma. 28.3.2016 Keuruun Jäähallissa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!!!!!