D1-02: APV vs. KeuPa HT 2-13 (1-5, 0-3, 1-5)

15.3.2016

KeuPa HT:n kausi jatkui vierasottelulla APV:ta (Alavus) vastaan. Jatkosarjan sijoituksien kannalta KeuPa:lla ei ottelussa panoksia ollut, APV sitä vastoin tarvitsisi ottelusta pisteitä mikäli mielivät ylemmäksi sarjataulukossa. Hermes, Virkiä ja APV ratkovat keskenään nimittäin muut jatkosarjan jatkoon menevien sijoitukset.

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä. KeuPa joutui kuitenkin heti alivoimalle ajassa 01.41, josta joukkue selviytyi melko helposti. Alivoiman jälkeen KeuPa:lle avautui monta maalintekopaikka, mutta viimeistelyssä ei ollut nyt onni myötä. Ajassa 06.58 hiukan onnekkaan “pleksikiekon” kautta pelattu kuvio tuotti tulosta ja Ville Nieminen vei KeuPa:n 0-1 johtoon. Syöttöpisteen maaliin tarjoili Roni Kuusikko. Maalin jälkeen pelin ote siirtyi entistä enemmän KeuPa:n haltuun. Pelikellon näyttäessä aikaa 09.58 siirtyi vierailija KeuPa 0-2 johtoon Roni Kuusikon toimiessa maalintekijänä. Esityön maaliin teki Roni Rantakömi ja Ville Nieminen. Lisää harmaita pilviä APV:n ylle tuli ajassa 12.39 kun siirretyn rangaistuksen aikana Roni Kuusikko vei joukkueen jo 0-3 johtoon. Syöttöpisteen maaliin raapi itselleen Ville Nieminen. Seuraavassa vaihdossa oli Ville Niemisen vuoro onnistua maalinteossa. Tämäkin maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttöpisteet maalista Roni kaksikolle Rantakömi ja Kuusikko. Ajassa 16.16 joukkueiden pelatessa tasavajaalla näki seuraava KeuPa maali päivänvalon. Nyt maalintekijänä Eemeli Virta ja syöttäjinä Jaakko Kytölä ja Mico Paananen. Erän lopussa APV pääsi jälleen ylivoimalle. Nyt joukkueen ylivoima oli myös tehokasta, sillä Jesse Tullila täräytti joukkueen kavennusmaalin ajassa 17.03 Paavo Yrityksen syötöstä. Erän lopussa nähtiin vielä melko hurja tilanne, kun APV:n Tullila taklasi kovalla vauhdilla KeuPa pelaajaa lähelle päätä. Onneksi tällä kertaa taklaus ei osunut kohteeseen ja isommilta vahingoilta näin vältyttiin. Tullilalle ansaitusti 2 min. jäähy. Isompaankin olisi ollut aihetta. Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-5.

Toinen erä oli varsin mitään sanomaton. KeuPa:n peli meni enemmän ja enemmän isäntäjoukkueen pelin tasolle. Avaus pelaaminen unohtui ja muutenkin pelaaminen oli melko nihkeää. Lisäksi jäähyt rikkoivat erää melkoisesti. Maalinteossa erässä onnistui ainoastaan KeuPa. Ajassa 26.47 Roni Kuusikko vei KeuPa:n 6-1 johtoon Valtteri Alirannan syötöstä. Eemeli Virta oli seuraava maalintekijä KeuPa joukkueesta, kun hän Mico Paanasen syötöstä vei joukkueen jo 1-7 johtoon. Maalin jälkeinen aikalisä ei toivottua apua APV:lle tuonut sillä erän lopussa, ajassa 39.25 siirretyn rangaistuksen aikana Roni Rantakömi vei joukkueen 1-8 johtoon. Syöttöpisteellä maalista muistettiin Eemeli Virtaa.

Varsin selvistä numeroista (1-8) lähdettiin pelaamaan päätös erää. KeuPa lisäsi erässä johtoaan tasaisesti Eemeli Virran, Roni Kuusikon, Ville Niemisen, Roni Rantakömin ja Roni Jauhiaisen maaleilla. APV onnistui myös päätöserässä maalinteossa, kun Oskari Isomäki teki kahden miehen ylivoimalla joukkueelle kavennusmaalin. Loppusummerin soidessa tulostaululla komeili lukemat 2- 13 (1-5, 0-3, 1-5), joka tiesi myös samalla sitä, että KeuPa joukkueen kymmenen (10) ottelun pisteputki sai upeasti jatkoa. Joukkueen pisteputki on nyt jo 11 pelin pituinen.

Voittaneen joukkueen (KeuPa) maalivahdit Tuomo Viitanen (3+6+0=9) ja Santeri Liukkaala (0+8+7=15) torjuivat ottelussa yhteensä 24 kertaa. APV:n maalivahti Eetu Haapala selviytyi myös hienosti illastaa 39 torjunnalla (13+16+10=39). KeuPa joukkueen kaikki kenttäpelaajat pelasivat ottelun läpi tasaisen varmasti. Ottelun ensimmäinen erä oli ehkä parasta KeuPa kiekkoa, mitä tällä kaudella ollaan nähty tässä ikäluokassa.

Huominen sarjapeli Hela-Kiekkoa vastaan on siirtynyt pelattavaksi Ma. 28.3.2016. Ottelu siirron syynä vastustaja joukkueesta johtuvat syyt.........

PYSY MUKANA ja OLE YKSI MEISTÄ!!!!

Ottelu tapahtumat: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=45137

Ottelu tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamesummary/?gid=45137

Video, Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=R2i3cnVoanE&feature=youtu.be