D1-02: Hela-Kiekko vs. KeuPa HT 4-4 (2-2, 2-1, 0-1)

1.2.2016

KeuPa HT -02 joukkueen sarjapelit jatkuivat Kauhavalla Hela-Kiekkoa vastaan. Isäntäjoukkue Hela-Kiekko, oli liukkaalla jalalla ja isolla miehistöllä ottamassa vierailijaa vastaan. Ottelun avauserässä joukkue otti heti kuskin paikan itselleen. Peli ehti vanheta ainoastaan 36 s. kun kiekkoa kaivettiin ensimmäisen kerran KeuPa maalissa pelanneen Eevertti Lampisen selän takaa. Maalin jälkeen Hela-Kiekko painosti ankarasti, mutta lisämaaleja se ei tässä vaiheessa kyennyt tekemään. KeuPa:n tasoitusmaali näki päivänvalon, kun Jaakko Kytölä taidokkaasti ohjasi Roni Kuusikon syötön maaliin. Kauaa ei valotaululla tasanumerot olleet, sillä runsas minuutti edellisestä osumasta siirtyi isäntäjoukkue jälleen johtoon. KeuPa pääsi erän vanhetessa paremmin peliin mukaan ja niinpä ajassa 16.16 joukkue tasoitti ottelun numeroihin 2-2 Valtteri Alirannan maalilla. Esityön maaliin teki Roni Jauhiainen. Enempää maaleja ei avauserässä enää nähty.

Toinen erä oli pelillisesti KeuPa:n, mutta numerollisesti isäntäjoukkueen. Erän alussa pelikellon näyttäessä aikaa 22.25 siirtyi Hela-Kiekko 3-2 johtoon. KeuPa painosti maalin jälkeen ankarasti, mutta numerot taululla pysyi sitkeästi isäntien eduksi. Niemisen Ville maalilla KeuPa tasoitti ottelun ansaitusti ajassa 35.21. Esityön Villen maaliin teki Roni kaksikko eli Rantakömi ja Kuusikko. Hela-Kiekon vastaus maaliin ja johtomaali näki päivän valon heti seuraavassa vaihdossa. Kokonaisuutena vauhdikas ja tilanne rikas erä. Erätauolle poistuttiin lukemissa 4-3.

Päätöserässä KeuPa hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin. Hela-Kiekon hyökkäykset jäivät lähinnä vastaisku hyökkäyksiksi. Erän puolivälissä KeuPa sai kaivatun tasoitusmaalinsa, kun Roni Rantakömi yllätti Hela-Kiekon maalissa pelanneen Juho Ristaniemen. Syöttöpisteen maalista itselleen kirjautti Roni Kuusikko. Erän loppupuoliskolla KeuPa:lla oli maukkaita maalintekopaikkoja (mm. tolppalaukaus ja kiekko kertaalleen maaliviivalla, jne.) mutta onneakaan ei tällä kertaa ollut tarpeeksi, jotta tilanteista olisi tullut maali. Sarjapisteet tasattiin lopulta ehkä ansaitustikkin lukemin 4-4 (2-2, 2-1, 0-1).

KeuPa joukkue sai varmasti arvokasta oppia Kauhavan reissulta loppukautta silmällä pitäen. Pelillisesti joukkue paransi pelaamistaan nousujohteisesti läpi koko ottelun ja lopun nousu tappioasemasta tasapeliin kuvastaa varmasti hyvin tätä. Ketjukoostumukset vaihtui pelin aikana jonkin verran, Virran Eemelin loukkaantumisen takia. Palkintoraati muisti KeuPa:n joukkueesta Roni Rantakömiä pelin jälkeen.

Tehopisteet: Roni Kuusikko 0+3, Roni Rantakömi 1+1, Ville Nieminen 1+0, Valtteri Aliranta 1+0, Jaakko Kytölä 1+0, Roni Jauhiainen 0+1

Maalivahdit: Eevertti Lampinen 12+7+8=27 Juho Ristiniemi, Hela-Kiekko 6+11+15=32

Jäähyt: Hela-Kiekko 4 x 2 min KeuPa HT 2 x 2 min

Otteluseuranta: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=45119